A komplex informatikai megoldások szakértője

Answare az IT szakmáért

Konferenciákon való részvétel, egyesületek, előadássorozatok, iskolák támogatása

INFOPROG 2018

Az Answare Kft. évek óta támogatja az INFOPROG Informatikai versenyt, amely a Kárpát - medencei magyar középiskolák informatikai versenye.

A verseny részleteiről bővebben itt olvashat.

„Fogadj örökbe egy iskolát” program

Az Answare Kft. is részt vett az IVSZ által életre hívott „Fogadj örökbe egy iskolát” programban, melyben a részt vevő örökbefogadók (informatikai vállalatok) vállalják, hogy eszközökkel, vagy akár szaktudásuk átadásával segítenek egy általuk kiválasztott iskolát.

Cégünk örökbefogadottja a XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium, amelynek egy négy évre szóló adományozási szerződés keretén belül, évi egy alkalommal lesz lehetősége korszerűsíteni, fejleszteni számítástechnikai infrastruktúráját, az általunk biztosított eszközökkel. A szerződés első évében, 2014-ben gépparkjuk elavult darabjainak lecseréléséhez nyújtottunk segítséget.

Az örökbefogadással kapcsolatos nyilatkozatunkat az Edupress vonatkozó cikkében olvashatják az alábbi linken:http://www.edupress.hu/archiv/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=32524.

FIESZTA 2014 részvétel és szponzoráció

2014.12.03-án került megrendezésre a Semmelweis Egyetemen a FIESZTA, vagyis a Fiatal Informatikus Egészségügyi Szervezők (első) Találkozója, amelyet az Answare Kft. is támogatott szponzorként. Az NJSZT Orvos-biológiai Szakosztály Ifjúsági Csoportja által szervezett eseményen az egészségügyi informatika tudományterületének aktuális helyzetéről és jövőjéről szóló előadások meghallgatása mellett a résztvevők megismerkedhettek a területen működő cégekkel is.

A rendezvényen az Answare Kft.-t Engi Csaba pályázati igazgató képviselte, aki a folyamatalapú egészségügyről beszélt az érdeklődőknek.Bővebben az eseményről: http://obsz.njszt.hu/fieszta.html

IVSZ MENTA Konferencia

2012 óta veszünk részt támogatóként az IVSZ által évente megrendezett MENTA konferencián. A rendezvény célja, hogy alkalmat teremtsen az infokommunikációs szakma és gazdasági, kormányzati környezetének képviselői számára arra, hogy kellemes baráti körülmények között osszák meg véleményüket egymással a szakma fejlődését érintő aktuális kérdésekben.

HOUG Konferencia

Cégünk 2011-ben a HOUG konferencia bronz fokozatú szponzoraként,  "A jövő generációja támogatója" kategóriában az Óbudai Egyetem több diákjának konferencián való részvételét tette lehetővé.
Egerszalókon a 15. HOUG Konferencia és Oracle Enterprise Cloud Summit nevű rendezvény két és fél napja alatt 400 résztvevő hallgatta meg a felhasználók, valamint magyar és külföldi Oracle szakértők előadásait, workshopjait.

Infotér Konferencia

2010 óta bronz fokozatú szponzorként támogatjuk az évente megrendezésre kerülő "Informatika a társadalomért" című konferenciát, amelynek célja, hogy górcső alá vegye az állam és az önkormányzatok szempontjából fontos informatikai kérdések teljes spektrumát.

Magyar Informatikusok Egyesülete

2009-2011-es években pénzbeli támogatást biztosítottunk a Magyar Informatikusok Egyesülete részére:

2011-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített céljainak, valamint az INFOPROG 2011 - XVI. Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyének megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították.

2010-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített céljainak, valamint az INFOPROG 2010 - XV. Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyének megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították.

2009-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített célok megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították, úgy mint: tudományos tevékenység, kutatás, ezen belül az informatika területén publikált hazai és nemzetközi eredmények kutatása, rendszerezése és megismertetése, nevelés, oktatás, készségfejlesztés, ismeretterjesztés és a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek felzárkózásának elősegítése az informatikai eszközök megismertetésével, illetve az informatikai eszközökhöz jutás elősegítésével.

Baross Gábor Társaság előadás sorozat

2010-ben a Baross Gábor Társaság előadás sorozatában került megrendezésre ,,Az állam, illetve a közigazgatás szerepe és lehetősége a magyar gazdaságban" témájú vitaest, melynek házigazdájaként, szerény fogadással biztosítottuk a résztvevők vendéglátását.