A komplex informatikai megoldások szakértője

K&H Bank - SUN 15K szerver upgrade

Sun 15K szerver upgrade a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
A Kereskedelmi és Hitelbank Rt. a Sun Microsystems Kft.-t bízta meg Sun Fire 15K szerver alapú platform telepítésével, illetve kapcsolódó rendszerintegrációs munkák elvégzésével. Az Answare Kft. alvállalkozóként, kereskedelmi, rendszerintegrációs, hardware és szoftver installációs, konzultációs és projekt menedzsment feladatokat látott el.

A szerződés keretében a 4 db Sun Fire 10k szervert cserélték le 2 db Sun Fire 15k szerverre oly módon, hogy valamennyi alkalmazás átkerült az új gépekre. A cserét az indokolta, hogy ezzel a megoldással a három évre vetített fenntartási költségek jelentős mértékben csökkenthetők.

Szakembereink nagygépes környezetben szerzett többéves tapasztalata meggyőzte a Sun Microsystems Kft.-t arról, hogy az Answare Kft. képes nagy volumenű projekteket levezényelni, továbbá megfelelő szakember gárdával rendelkezik ahhoz, hogy banki rendszereket is támogathasson.
Közösen szállítottuk és telepítettük a két Sun Fire 15k szervert, illetve feltelepítettük azokra az alapszoftvereket. Az Answare Kft.-nek vezető szerepe volt a teljes projekt megtervezésében és lebonyolításában. Részt vettünk a szerverek leszállítását követő szerelési munkákban is. A banki alkalmazás-gazdákkal szoros kapcsolatot fenntartva megterveztük magát a kialakítandó rendszert, majd a pilot fázist, mely során valamennyi jelenleg használt alkalmazás felkerült az új gépekre. A pilot fázis sikeres befejezése után az Answare Kft. támogatást nyújtott az alkalmazások migrációjához.

Alkalmazott technológia / megoldás:

  • Sun Cluster
  • Adatbázis és üzleti alkalmazás clusteresítés
  • Sun 15K domainek
  • Veritas volume manager
  • EMC Symetrix SAN storage
  • Veritas Netbackup mentő rendszer

A projekt során egy jelenleg jól működő rendszert kellett kicserélnünk, a megrendelő számára elsősorban nem a munkavégzés gyorsasága volt elsődleges, hanem a biztonság. Minden jelenleg használt alkalmazásnak át kellett kerülni az új szerverekre úgy, hogy ez a felhasználók munkájában semmiféle fennakadást ne eredményezzen. A rendszer nem állhat le, ezért a váltást körültekintően kellett megterveznünk, a határidőket is ennek kellett alárendelnünk. A megvalósításra hat hónapot kértünk, és ezt a határidőt munkánk során tartani is tudtuk.