A komplex informatikai megoldások szakértője

Answare az IT szakmáért

Konferenciákon való részvétel, egyesületek, előadássorozatok, iskolák támogatása

„Fogadj örökbe egy iskolát” program

Az Answare Kft. is részt vesz az IVSZ által életre hívott „Fogadj örökbe egy iskolát” programban, melyben a részt vevő örökbefogadók (informatikai vállalatok) vállalják, hogy eszközökkel, vagy akár szaktudásuk átadásával segítenek egy általuk kiválasztott iskolát.

Cégünk örökbefogadottja a XIII. kerületi Ady Endre Gimnázium, amelynek egy négy évre szóló adományozási szerződés keretén belül, évi egy alkalommal lesz lehetősége korszerűsíteni, fejleszteni számítástechnikai infrastruktúráját, az általunk biztosított eszközökkel. A szerződés első évében, 2014-ben gépparkjuk elavult darabjainak lecseréléséhez nyújtottunk segítséget.

Az örökbefogadással kapcsolatos nyilatkozatunkat az Edupress vonatkozó cikkében olvashatják az alábbi linken:http://www.edupress.hu/archiv/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=32524.

FIESZTA 2014 részvétel és szponzoráció

2014.12.03-án került megrendezésre a Semmelweis Egyetemen a FIESZTA, vagyis a Fiatal Informatikus Egészségügyi Szervezők (első) Találkozója, amelyet az Answare Kft. is támogatott szponzorként. Az NJSZT Orvos-biológiai Szakosztály Ifjúsági Csoportja által szervezett eseményen az egészségügyi informatika tudományterületének aktuális helyzetéről és jövőjéről szóló előadások meghallgatása mellett a résztvevők megismerkedhettek a területen működő cégekkel is.

A rendezvényen az Answare Kft.-t Engi Csaba pályázati igazgató képviselte, aki a folyamatalapú egészségügyről beszélt az érdeklődőknek.Bővebben az eseményről: http://obsz.njszt.hu/fieszta.html

IVSZ MENTA Konferencia

2012 óta veszünk részt támogatóként az IVSZ által évente megrendezett MENTA konferencián. A rendezvény célja, hogy alkalmat teremtsen az infokommunikációs szakma és gazdasági, kormányzati környezetének képviselői számára arra, hogy kellemes baráti körülmények között osszák meg véleményüket egymással a szakma fejlődését érintő aktuális kérdésekben.

HOUG Konferencia

Cégünk 2011-ben a HOUG konferencia bronz fokozatú szponzoraként,  "A jövő generációja támogatója" kategóriában az Óbudai Egyetem több diákjának konferencián való részvételét tette lehetővé.
Egerszalókon a 15. HOUG Konferencia és Oracle Enterprise Cloud Summit nevű rendezvény két és fél napja alatt 400 résztvevő hallgatta meg a felhasználók, valamint magyar és külföldi Oracle szakértők előadásait, workshopjait.

Infotér Konferencia

2010 óta bronz fokozatú szponzorként támogatjuk az évente megrendezésre kerülő "Informatika a társadalomért" című konferenciát, amelynek célja, hogy górcső alá vegye az állam és az önkormányzatok szempontjából fontos informatikai kérdések teljes spektrumát.

Magyar Informatikusok Egyesülete

2009-2011-es években pénzbeli támogatást biztosítottunk a Magyar Informatikusok Egyesülete részére:

2011-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített céljainak, valamint az INFOPROG 2011 - XVI. Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyének megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították.

2010-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített céljainak, valamint az INFOPROG 2010 - XV. Kárpát-medencei magyar középiskolák informatikai versenyének megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították.

2009-ben a támogatási összeget az Egyesület alapszabályában rögzített célok megvalósításához szükséges költségek fedezetére fordították, úgy mint: tudományos tevékenység, kutatás, ezen belül az informatika területén publikált hazai és nemzetközi eredmények kutatása, rendszerezése és megismertetése, nevelés, oktatás, készségfejlesztés, ismeretterjesztés és a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek felzárkózásának elősegítése az informatikai eszközök megismertetésével, illetve az informatikai eszközökhöz jutás elősegítésével.

Baross Gábor Társaság előadás sorozat

2010-ben a Baross Gábor Társaság előadás sorozatában került megrendezésre ,,Az állam, illetve a közigazgatás szerepe és lehetősége a magyar gazdaságban" témájú vitaest, melynek házigazdájaként, szerény fogadással biztosítottuk a résztvevők vendéglátását.